Rasnita de cafea – un dispozitiv inca la moda printre consumatorii de cafea inraiti

Odata cu aparitia cafelei macinate la punga, acest obicei al macinarii a cam disparut, iar oamenii, din lipsa de timp, prefera sa cumpere cafeaua deja rasnita si doar sa o prepare.

0
349
electrocasnice

Pana nu demult, rasnita de cafea era nu numai eficienta, ci un dispozitiv necesar in orice locuinta. Odata cu aparitia cafelei macinate la punga, acest obicei al macinarii a cam disparut, iar oamenii, din lipsa de timp, prefera sa cumpere cafeaua deja rasnita si doar sa o prepare.

Exista, printre cafegiii inraiti, oameni care prefera sa isi cumpere cafea boabe, sa o rasneasca si sa o prepare la ibric. Pentru cei care adora gustul cafelei proaspete la ibric, pentru cei care vor sa stie ce beau, rasnitele de cafea reprezinta o adevarata necesitate. In plus, rasnita de cafea poate fi folosita si pentru a macina condimente.

Rasnita de cafea poate avea lame rotative sau discuri de macinare.

Cea cu lame rotative este cel mai raspandit model de pe piata, accesibil ca pret, cu un grad de macinare neomogen. Acesta este si farmecul acestei rasnite de cafea, faptul ca rezultatul nu este uniform, ci se vor intalni atat granule foarte fine, cat si granule mai mari. Rasnita de cafea cu lame rotative nu este potrivita pentru a prepara licoarea magica la espressor.

Inainte de a alege un anumit model, clientii trebuie sa tina cont de capacitatea de macinare, iar o capacitate mai mare asigura o diversitate mai larga de nevoi. In plus, rasnita de cafea trebuie sa fie multifunctionala. Unele modele nu macina doar cafea, ci si seminte oleaginoase, condimente, zahar, sare, pesmet, iar lista poate continua. Important este ca, dupa fiecare utilizare, rasnita sa fie foarte bine spalata, pentru a evita transferul de miros si de gust de la un condiment la altul.

Se va mai tine cont si de puterea motorului, dar si de etanseitatea capacului, precum si de temporizator. Exista, asadar, rasnite mai performante, care isi fac treaba fara interventia utilizatorului. Curatarea rasnitei de cafea cu lame rotative este foarte simpla, fiind necesara doar stergerea interiorului.

Rasnita cu discuri de macinare, pe de alta parte, reprezinta o solutie profesionala, mult mai eficienta pentru macinarea cafelei, aceasta fiind reglata cu precizie si fiind constanta, indiferent de cantitatea macinata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here